Brand Ambassador, een serieus leuke bijbaan

Een brand ambassador werd vroeger nog wel eens een promo meisje genoemd waarbij alleen het hebben van een mooie lach voldoende was. De afgelopen jaren hebben steeds meer merken gezien dat het niet alleen draait om het gezicht alleen. Het promo meisje (of jongen natuurlijk) kan worden ingezet als getrainde ambassadeur van een merk. Hiermee is een brand ambassador het enige ‘marketing instrument’ dat een merk in staat stelt face to face te communiceren met de gewenste doelgroep.

De brand ambassador is daarmee uitgegroeid tot volwaardige functie binnen een bedrijf, als verlengstuk van het marketing team. Een brand ambassador laat live zien dat hij of zij veel waarde hecht aan het product waar hij of zij voor werkt en weet een doelgroep te overtuigen iets uit te proberen of ergens aan mee te doen. Hiermee is een brand ambassador de spil in een Experential Marketing Campagne.

Werken als brand ambassador omvat veel meer dan alleen reclame maken. Wil jij weten waarom het zo gaaf is om als brand ambassador te werken?

Wat is een brand ambassador eigenlijk?

Chase werkt met veel verschillende brand ambassadors. Zij vormen de belangrijkste schakel tussen merk en consument. Het doel van de brand ambassador is per campagne verschillend maar richt zich meestal op het positief verhogen van de perceptie van een merk (brandlove) met als uiteindelijk doel mensen te veranderen in hun gedrag (conversie).

Er zijn bureaus die zich (met succes) richten op een bepaalde niche in de markt, zoals bijvoorbeeld events. Chase heeft daarin een andere redenering en gaat uit van de doelgroep. Een doelgroep is op wisselende locaties en op verschillende tijdstippen te vinden. De mindset verandert daarbij mee. Onze brand ambassadors zijn actief in de retail, horeca, op (dance)events, op beurzen en in winkelgebieden. Daarnaast vind je ons terug op stations, bioscopen en zelfs in themaparken zoals Walibi of de Efteling. Eigenlijk is geen locatie te gek.

Om als brand ambassador aan de slag te kunnen moet je beschikken over de volgende competenties:

 • Interesse hebben in marketing & reclame
 • Communicatief vaardig (je moet mensen immers aanspreken en overtuigen)
 • Spontaan & enthousiast
 • 18 jaar of ouder
 • Representatief zijn

Het werken als brand ambassador moet een beetje in je genen zitten. De computermuizen en muurbloempjes gaan zich hoogstwaarschijnlijk niet prettig voelen als brand ambassador. Werk je daarentegen niet alleen graag op verschillende locaties in wisselende teams en vind je het ook een uitdaging dat elke dag anders is? Houd je van contact met mensen,van avontuur en beleving? Dán is brand ambassador echt een baan voor jou.

Werk aan je carrière, word brand ambassador

Als brand ambassador heb je niet alleen een super leuke en flexibele (bij)baan, je werkt ook aan je carrièrekansen. Je leert hier stand te houden in een heleboel verschillende settings. Het kan zomaar voorkomen dat je op zaterdag op Mysteryland staat en op zondag aan de slag moet bij een filiaal van Ecoplaza. Een heel andere manier van werken. Je werkt aan je communicatie skills en je inlevingsvermogen. Je draait je hand niet langer om voor het contact met klanten, je leert probleemoplossend te denken en te handelen. Je leert vertrouwen uit te stralen, onbetrouwbaar ogende ambassadors worden namelijk niet serieus genomen. Veel ex brand ambassadors werken inmiddels als marketeer bij bureaus of bij de merken zelf.

Hoe het werkt

Als je bij Chase wilt werken, is de eerste stap jezelf online aanmelden. Onze Brand Ambassadors Manager beoordeelt alle aanmeldingen en selecteert daaruit kandidaten, die uitgenodigt worden voor een intake in groepsverband. Na de intake van ongeveer een uur krijg je de volgende dag te horen of je bent aangenomen. Indien dit het geval is, proberen we kandidaten binnen 4 weken mee te laten gaan op een eerste actie.

Chase heeft de afgelopen jaren vele honderden campagnes voor verschillende merken uitgevoerd en is het vaste bureau van merken zoals Coca-Cola, Bavaria, Friesland Campina en FLS Company.

Als brand ambassador word je door Chase goed begeleid. Dit zijn de belangrijkste stappen die je doorloopt om met een actie mee te gaan.

 1. Je geeft online aan wanneer en hoe vaak je beschikbaar bent
 2. Zodra je profiel & beschikbaarheid matcht voor een actie word je ingepland
 3. Acties in teamverband staan onder begeleiding van een teamleider
 4. Je krijgt een briefing (live of e-learning) over het merk en de acties die aan het merk gekoppeld zijn
 5. Op de actiedag reis je direct of in teamverband via kantoor Chase naar de actielocatie
 6. Doordat jullie als brand ambassadors het merk of product op een originele en passende manier weten te positioneren, ontstaat er onder de doelgroep een positieve buzz over het product en het merk in zijn algemeenheid
 7. Omdat de interactie tussen doelgroep en product stijgt, krijgt het merk positieve aandacht en aankoopintentie in de toekomst.
 8. Al de resultaten die je op een dag hebt behaald, koppel je terug aan Chase

Win-win-win

‘Allemaal leuk en aardig’, hoor ik je denken, ‘maar wat schuift het?’. Het uurloon van onze brand ambassadors mag er zijn. Je verdient niet alleen al snel tussen de 9 en 13 euro per uur, je hebt vaak de mogelijkheid om lange dagen maken, waardoor je salaris flink kan oplopen.

Als je een nieuwe brand ambassador bij ons aanmeldt die ten minste 3 keer werkt, ontvang je een bonus van netto 25 euro. Je kunt onbeperkt gebruik maken van deze regeling. Ook is er een gave Chase sweater te verdienen als je 50 keer gewerkt hebt. We verzinnen elke keer weer een nieuwe leuke bonusactie om de inzet van onze ambassadors te belonen. Zo hebben we ieder jaar een gratis Chase feest dat volledig georganiseerd is voor de brand ambassadors.

Tot slot biedt Chase uitdagende doorgroeimogelijkheden voor de ambassadors die zich er verder in willen ontwikkelen.

In het kort

Op het kantoor van Chase werken een aantal medewerkers die hun carrière begonnen als brand ambassador. Als je hun vraagt wat het werken als brand ambassador zo ontzettend leuk maakt, krijg je een unaniem antwoord. De kick van het werk is dat:

 • Geen dag hetzelfde is
 • Je samen met je collega’s belevenissen neerzet èn meemaakt
 • Je op plaatsen komt waar je anders nooit zou komen
 • Je lekker kan verdienen
 • Er goede doorgroeimogelijkheden zijn
 • Je werkt in een dynamische omgeving, met een jong en enthousiast Chase team