Digital influence in Experiential Marketing

Een groot deel van onze dagelijkse bezigheden kan tegenwoordig gevat worden in een aaneenschakeling van digitale platformen. Naast de behoefte alles wat we meemaken, te delen op social media, doen we onze bankzaken en boodschappen online, en vervoeren we ons via digitaal te traceren services. Band lek? Exchange je fiets met één druk op de knop.

Hoe positioneer je jezelf en jouw merk in een markt, omgeven door digitale invloeden? De drang om terug te gaan naar 1:1 connectie blijft bestaan. De ultieme date zoeken we online, maar echt verliefd worden doen we uit onze digitale comfortzone. Zaak om beide werelden met elkaar te verbinden en een nieuw platform te creëren vanuit offline activatie. Hoe we dit doen? In deze blog vertellen wij meer over de mogelijkheden voor een complete beleving van jouw merk voor de consument.

De kracht van online marketing

Echte, persoonlijke connecties worden gemaakt in het offline leven. Voor een groot bereik bewegen we ons gemakkelijker online. Om als merk op te vallen in deze eindeloze marketingstroom, is het daarom zaak een link te leggen tussen offline en online activatie. Het is bewezen dat een positief beeld, gekoppeld aan een memorabel moment, leidt tot een permanente connectie. Creëer een offline memorabel moment en speel met de eindeloze mogelijkheden van delen. Je hoeft het alleen te faciliteren. Nodig iedereen uit en betrek de consument. Vrijheid is hierin wel van groot belang. Naast het feit dat de consument het moment zal onthouden, leidt een succesvolle activatie vervolgens een doelgericht eigen leven online. De speelse combinatie van offline en online marketing, resulteert hoe dan ook in een lach op ieders gezicht en niet geheel onbelangrijk, sales vanuit een sympathiek marketingproces.

Social Amplification

Door het koppelen van verschillende expertise-categorieën met betrekking tot bereik, innovatie en de mate van digitalisering, zetten we, ieder gewenst product in de markt. De activaties hebben één ding gemeen; een geïntegreerde aanpak, afgepast op de doelgroep.

Coca-Cola

Enkele voorbeelden die je vast wel eens voorbij hebt zien komen: de Kersttruck van Coca-Cola. Kerst, dé tijd van het jaar om momenten te delen met geliefden, familie en vrienden. Deel jouw persoonlijke boodschap via een lifesize videowall op de originele kersttruck. Leg het moment vast via het sharingbox foto-activatie systeem en ontvang het digitale resultaat, ready to share in je inbox. In twee weken tijd zijn er 3.600 boodschappen verzonden en meer dan 3.000 foto’s gedeeld. Dezelfde activatie was ook online beschikbaar en heeft nogmaals 16.000 liefdevolle berichten de wereld in geholpen.

Body & Fit

Voor Body&Fit, hét online platform voor lifestyle en sportvoedingsproducten, was het zaak het hoge service gehalte van de website en de kwalitatief hoogwaardige producten te presenteren tijdens een reeks van internationale events.

De kick-off op FIBO DE 2018, de grootste trade-show op het gebied van fitness, wellness en gezondheid, is het ultieme voorbeeld van audience targeting, oftewel: daar zijn waar de doelgroep zich bevindt. Door middel van een bench-press activatie, via registratie gelinkt aan een life-size videowall, werd de bezoeker uitgedaagd deel te nemen en zijn of haar spierkracht te showcasen. Het resultaat, verstuurd via videosnippet, werd gedeeld via e-mail, ready to share op social media.

Zien is doen, de activiteit creëert een offline buzz en nodigt omstanders uit de tegenstander te overtreffen. Met een bereik van 1 deelnemer elke 4,3 minuten.

Brand Ambassadors & E-learning

Hoe maken we dit alles mogelijk? Door middel van onze in-house trained Brand Ambassadors op locatie. De grote diversiteit aan acties vereist een grote parate kennis. Daarom staan we via de Chase app in direct contact met onze Brand Ambassadors en zijn alle relevante ins- outs met betrekking tot de actie en diverse trainingsopties on the go beschikbaar. Naast gebruiksgemak, en one-click rapportages voor de backoffice, geeft dit ook een groter gevoel van zelfvertrouwen aan de Brand Ambassadors tijdens de activatie.